Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Άγνωστοι που υπογράφουν ως αναρχικοι/ές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ένδειξη συμπαράστασης στον αναρχικό, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης ανέλαβαν άγνωστοι που υπογράφουν ως αναρχικοί/ές σε ένδειξη συμπαράστασης στον φυλακισμένο Γιάννη Μιχαηλίδη.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο ΥΜΑΘ - Τρεις προσαγωγές (φωτο+vid)

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν στον αναρχικό ιστότοπο «indymedia», ο Γιάννης Μιχαηλίδης «μετά απο 8,5 χρόνια έγκλειστος διεκδικεί το αυτονόητο, την αποφυλάκιση του». «Ο σύντροφος δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βρίσκεται μέσα σε ένα καθεστώς εξαίρεσης με ευθύνη των δικαστών μιας και παραμένει αμετανόητος για τις επιλογές ζωής που έχει κάνει και η συνεχής του παρουσία στον κοινωνικό πόλεμο εντός κι εκτός των τειχών τρομάζει μέχρι και σήμερα το κράτος», προσθέτουν.

Σημειώνεται πως δύο άτομα βανδάλισαν το πίσω μέρος το κτηρίου επί της οδού Κασσάνδρου, πετώντας ένα μπαλόνι που είχε μέσα μαύρη μπογιά και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει στην προσαγωγή τριών ατόμων για το περιστατικό, για τα οποία δεν προέκυψε κάποια ανάμειξη για το περιστατικό και αφέθησαν ελεύθεροι.