Skip to main content

Στην επίταξη 200 ιδιωτικών κλινών στη Θεσσαλονίκη προχωρά το υπουργείο Υγείας

Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου και την αρνητική απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, το υπ. Υγείας προχωρά στην επίταξη 200 κλινών

Στην επίταξη 200 κλινών για ασθενείς Covid-19 από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη προχωράει το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αρνήθηκε να παραχωρήσει κλίνες, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο μέτρο «εγκληματικό», επισημαίνοντας πως μπορεί να υπάρξει μετάδοση του ιού από ασθενείς με κορωνοϊό σε ασθενείς που νοσηλεύονται με προβλήματα υγείας άσχετα με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Όχι από τις ιδιωτικές κλινικές στο τελεσίγραφο για 200 κλίνες.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που δημοσιεύει το protothema.gr πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.