Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Eπιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ (φωτο+vid)

Επέμβαση της Αστυνομίας στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη εδώ και περίπου 18 μέρες - Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες παρουσία εισαγγελέα. Πέριξ του πανεπιστημιακού ιδρύματος βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Η περιοχή από την Εθνικής Αμύνης έως την Γ΄ Σεπτεμβρίου είναι αποκλεισμένη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσαγάγονται όσα άτομα ήταν εντός του κτηρίου και μεταφέρονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί με κλούβες της αστυνομίας και προσαχθεί περίπου 32 άτομα που βρίσκονταν στο κτήριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία του κτηρίου διοίκησης έγινε χρήση δακρυγόνων. 

Λίγη ώρα μετά που έγινε γνωστή η είδηση της επιχείρησης εκκένωσης, φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χημείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα έληγε η κατάληψη με απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών.