Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (φωτο+vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης με ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης τελείται η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, παραμονή της εορτής του πολιούχου της πόλης, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η λιτανεία των ιερών λειψάνων και της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Λίγο πριν από τις 10.30 στον ιερό ναό έφτασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, την άφιξη του οποίου ανήγγειλαν οι καμπάνες που χτύπησαν χαρμόσυνα.

Περιμετρικά του ναού έχουν στηθεί κορδέλες απαγόρευσης της στάθμευσης, ενώ στο προαύλιο του ναού έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα για την αποφυγή συνωστισμού και καρέκλες για καθίσουν οι παριστάμενοι. Πιστοί συρρέουν στην εκκλησία, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούν μάσκα και τηρούν τις αποστάσεις.



Για την αποφυγή συνωστισμού, εξάλλου, στον εξωτερικό χώρο έχουν τοποθετηθεί εικόνες, αλλά και τα κεριά που μπορούν να προμηθευτούν οι πιστοί. Σημειώνεται ότι και στις δύο εισόδους του ναού υπάρχουν αστυνομικοί που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε όσους δεν φορούν μάσκα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί κρατούν κουτί με μάσκες για να δώσουν σε όσους δεν έχουν μαζί τους.



Η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού θα γίνει στις 11 με άρματα του Γ' Σώματος Στρατού, συνοδεία μελών της παμμακεδονικής ένωσης που φορούν παραδοσιακές στολές.

Σημειώνεται ότι, η Λειτουργία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και τουριστών, μεταξύ των οποίων κι ένα γκρουπ από τον Λίβανο.