Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΦΩΤΟ+VID)

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της έχει καλέσει τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψης του να επισκεφτεί ένα από τα νοσοκομεία της Μακεδονίας

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με φόντο την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την 83η ΔΕΘ.

Τα περίπου 250 άτομα άπλωσαν πανό μπροστά από το ΥΜΑΘ, ενώ κρατούν πλακάτ αφίσες στις οποίες απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ να κρατάει το κουτί της Πανδώρας. 

Νωρίτερα, τα ίδια άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιείται για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο.

Τα περίπου 250 άτομα κινήθηκαν προς την Παπαναστασίου και μέσω κεντρικών οδών πέρασαν μπροστά από νοσηλευτικά ιδρύματα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ υποδέχθηκαν την πορεία με τύμπανο.

Ένας εκ των διαδηλωτών χτυπούσε ρυθμικά το τύμπανο όσο η πορεία πλησίαζε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι. Αφού οι τελευταίοι ενώθηκαν με τον κύριο κορμό της πορείας, συνεχίσαν όλοι μαζί στην Εγνατία.

Της πορείας προπορεύτηκαν δύο κατασκευές που προσομοιάζουν με κρεβάτι του προκρούστη και μια γκιλοτίνα με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι σε ρόλο δήμιου.

Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πορείας τους πέρασαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, όπου άπλωσαν ένα μεγάλο πανό.«Τώρα που ο κύριος Τσίπρας έχει ανασάνει από το μνημόνιο καλό θα ήταν να μην εγκαινιάζει ΤΟΜΥ, σαν να πρόκειται για το μουσείο της Ακρόπολης, αλλά να έρθει σε ένα μεγάλο εφημερεύον νοσοκομείο και να μιλήσει με τους ασθενείς. Να διαπιστώσει την ταλαιπωρία τους που είναι πάνω από 8 ώρες. Είναι βέβαιο πως κανένας ασθενής δεν θα τον περιμένει με λουλούδια», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων έχουν χαθεί τρεις ζωές τις τελευταίες ημέρες ενώ στο Ιπποκράτειο από τα 14 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν μόνο το εννιά.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου οκτώ κλίνες ΜΕΘ που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές ενώ κλείνουν συνέχεια κλινικές νοσοκομείων όπως η παιδιατρική στη Φλώρινα, η μαιευτική στην Έδεσσα και η μαιευτική στη Βέροια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ