Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε ΙΧ με... πειραγμένες εξατμίσεις τα περισσότερα πρόστιμα στον Εύοσμο

Για θορύβους εξατμήσεων βεβαιώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις από την Τροχαία περιμετρικά της πλατείας του Ευόσμου, στα δυτικά.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας με στόχο τη μείωση των θορύβων και ρύπων, με τη δυτική Θεσσαλονίκη να παίρνει σειρά τις βραδινές ώρες εχθές.

Έτσι, από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής έως και τις 06:00 το πρωί του Σαββάοτυ σημειώθηκε στην περιοχή του Ευόσμου, με έμφαση περιμετρικά της πλατείας, επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αστυνομικών Ελέγχων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και συναίσθηση καθήκοντος, επιλήφθηκαν σε θέματα τροχονομικής φύσης, εστιάζοντας σε επικίνδυνες παραβάσεις, στην πρόκληση θορύβων, αλλά και στην οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δεκατέσσερα (14) οχήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις ως ακολούθως:
- (2) για χρήση σκουρόχρωμων μεμβρανών
- (9) για θορύβους εξατμίσεων και
- (4) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν εννέα (9) διοικητικά πρόστιμα που αφορούν σε διάφορες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Επισημαίνεται ότι, δώδεκα 12 εκ των οχημάτων και συγκεκριμένα εννέα ΙΧΕ και τρία δίκυκλα, ακινητοποιήθηκαν.

Διευκρινίζεται ότι, για τη διαπίστωση και κατά συνέπεια τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν σε θορύβους, χρησιμοποιήθηκε ειδική συσκευή ηχομέτρησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία αρχείου