Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΓΡΑΜΜΗ 55Χ - ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η γραμμή 55Χ που θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό της Σταυρούπολης θα περνά μπροστά από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου και θα καταλήγει στον ΟΣΕ

Σε λειτουργία από αύριο Σάββατο η γραμμή 55Χ που θα εξυπηρετεί κυρίως τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους της Δομής Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά. Πρόκεται για ένα αίτημα μηνών του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη που ικανοποιείται και τίθεται σε εφαρμογή αύριο ενώ μέσω της γραμμής 55Χ, που θα λειτουργήσει ενισχυτικά της γραμμής 55 Σταυρούπολης-Ωραιοκάστρου θα εκτελούνται δέκα επιπλέον δρομολόγια τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων και συναντήσεων, που άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ασκεί πιέσεις και να ζητά άμεση υλοποίηση των δρομολογίων. Αρχικά ο ΟΑΣΘ απάντησε θετικά στην υλοποίηση του νέου δρομολογίου. Ακολούθησαν τρεις μήνες διεργασιών και διαβουλεύσεων, μεταξύ του ΟΣΕΘ, της κοινοπραξίας ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., του Δήμου Δέλτα, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της διοίκησης της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών η γραμμή 55Χ ολοκληρώθηκε.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εφαρμογή της απόφασης για την δρομολόγηση της γραμμής. Μάλιστα ευχαρίστησε την διοίκηση των ΚΤΕΛ που παραχωρεί σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα λεωφορεία για την εκτέλεση των δρομολογίων και τις διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ που υλοποιήσαν το αίτημα της διοίκησης του δήμου Δέλτα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που από αύριο ξεκινά επιτέλους το δρομολόγιο της γραμμής 55Χ για την εξυπηρέτηση εργαζομένων και φιλοξενούμενων της δομής Αναγνωστοπούλου προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την διοίκηση του ΚΤΕΛ που τροφοδότησε αυτήν την γραμμή με σύγχρονα λεωφορεία για την άνετη μετακίνηση των επιβατών. Από τον περασμένο Νοέμβριο μετά τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ Γιώργο Σκόρδα, πέρασαν επτά μήνες για να εφαρμοστεί μια απόφαση που από την αρχή ήταν όλοι σύμφωνοι με την υλοποίηση της. Επιτέλους σήμερα η υπόθεση ξεμπλόκαρε και έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να υποδεχόμαστε τα σύγχρονα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα υλοποιήσουν αυτά τα δρομολόγια» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Η γραμμή 55Χ που θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό της Σταυρούπολης θα περνά μπροστά από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου και θα καταλήγει στον ΟΣΕ. Οι δημότες και οι εργαζόμενοι σε Διαβατά και Νέα Μαγνησία θα μπορούν να μεταβαίνουν πιο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη καθώς θα αποφορτιστεί η γραμμή 54.

Τα δρομολόγια της γραμμής 55Χ είναι τα εξής:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ