Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid από σήμερα ο Άγιος Παύλος

Συνολικά θα διατεθούν 92 απλές κλίνες και επτά κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ θα παραμείνουν «καθαρές» μόνο τρεις εξειδικευμένες κλινικές

Σε νοσοκομείο σχεδόν αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού μετατράπηκε από σήμερα το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας που δέχεται πλέον ασφυκτικές πιέσεις λόγω της πανδημίας.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διακομιδές «καθαρών» περιστατικών σε άλλες νοσοκομειακές δομές της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να υποδεχτεί ασθενείς με covid. Η μετατροπή, όπως είχε ήδη γράψει η Voria.gr, περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό των υγειονομικών αρχών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνει για μια ακόμη φορά η πόλη, ο οποίος, εξάλλου είχε εφαρμοστεί και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας για διάστημα περίπου δύο μηνών.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά την ύφεση που σημειώθηκε στο δεύτερο κύμα, στις κλινικές του νοσοκομείου νοσηλεύονταν αποκλειστικά μη-covid περιστατικά. Ωστόσο, ήδη το τελευταίο διάστημα ρίχτηκε και αυτό στη μάχη της πανδημίας, όπως και τα υπόλοιπα μικρά νοσοκομεία της πόλης και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας, διαθέτοντας και τη μονάδα εντατικής θεραπείας του, δυναμικότητας επτά κλινών.

Όπως είπε στη Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, ήδη πέντε ασθενείς με κορωνοϊό έχουν διακομιστεί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ αναμένονται και άλλοι 15 εντός της ημέρας. Ο διοικητής εξήγησε ότι συνολικά θα διατεθούν 92 κλίνες για covid και κρεβάτια covid ειδικά για νεφροπαθείς, ενώ θα παραμείνουν «καθαρές» τρεις εξειδικευμένες κλινικές. «Κρατήσαμε τη ρευματολογική με 20 κρεβάτια για να γίνονται εγχύσεις, καθώς εξυπηρετεί άτομα με σοβαρές παθήσεις, τη νεφρολογική για να γίνονται αιμοκαθάρσεις και τη μονάδα μεσογειακής αναιμίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για τους ασθενείς με καρκίνο θα ζητείται να χειρουργούν οι χειρουργοί του νοσοκομείου έξω.