Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε οδό Άλκη Καμπανού μετονομάζεται η Γαζή - Σήμερα η οριστική απόφαση

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η αρμόδια Επιτροπή του δήμου όπου αναμένεται να εγκριθεί η μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού.

Το πράσινο φως για τη μετονομασία της οδού Θεοδώρου Γαζή στη Χαριλάου σε οδό Άλκη Καμπανού αναμένεται να ανάψει σήμερα, το μεσημέρι, η Επιτροπή Ονοματοθεσίας - Μετονομασίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί η επιστολή του Α.Σ. Άρης προς τον δήμο Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούσε τη μετονομασία της οδού καθώς και την τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας στο σημείο, όπου την 1η Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο ο 19χρονος Άλκης από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο ο Α.Σ. Άρης ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει η Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Πέτρος Λεκάκης και αναμένεται να εγκριθεί η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού.

Το θέμα είχε θέσει υπόψιν των δημοτικών συμβούλων ο κ. Λεκάκης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου και είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου.

Για την τοποθέτηση της αναθηματικής πλάκας η Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού επισημαίνει ότι αυτή μπορεί να τοποθετηθεί επί της οικοδομής όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα για τη δημιουργία της πλάκας θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Α.Σ. Αρης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, από την πλευρά του ΑΣ Άρης έχει βρεθεί ήδη το άτομο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή της αναθηματικής πλάκας στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός.

Πρόταση για την ανέγερση μνημείου/αναθηματικής πλάκας στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, είχε καταθέσει προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου.