Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι Κήποι του Πασά (φωτο)

Γεμάτοι κάδοι και πεταμένα σκουπίδια στους Κήπους του Πασά από τους επισκέπτες στον πανέμορφο χώρο πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Απογοητευτική είναι η εικόνα των Κήπων του Πασά, με τους κάδους εντός του πάρκου να ξεχειλίζουν από σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι Θεσσαλονικείς. 

Ο -κατά τα άλλα- πανέμορφος χώρος πρασίνου που κοσμείται από μνημεία και κτίσματα, όπως το περίτεχνο συντριβάνι, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Ο καλός καιρός σε συνδυασμό με την ομορφιά των Κήπων αποτελούν πόλο έλξης των πολιτών, οι οποίοι όμως άφησαν τα σημάδια τους,  με τους κάδους να στενάζουν από τον όγκο των σκουπιδιών. Πλαστικά από take away καφέδες και άλλα απορρίμματα είναι πεταμένα γύρω από αυτούς, αφού οι επισκέπτες τους δεν φρόντισαν να τα ρίξουν σε κάποιον άλλον κάδο έξω από το πάρκο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ζεϊμπέκη, η κυκλοφορία στους Κήπους του Πασά έχει απαγορευθεί, όπως και σε όλα τα πάρκα και τις παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, τόσο στους Κήπους του Πασά όπως και σε άλλους χώρους πρασίνου οι πολίτες βρίσκουν τρόπους να μπαίνουν. Στην αυτοψία, πάντως, της Voria.gr μετά από σχετική ενημέρωση από αναγνώστη οι πόρτες της περίφραξης ήταν ανοιχτές.

Ο κ.Ζεϊμπέκης, τόνισε στη Voria.gr, πως αύριο νωρίς το πρωί θα μεταβεί στο σημείο συνεργείο για να καθαρίσει το σημείο. Ακόμα, όπως ανέφερε, τις προηγούμενες μέρες συνεργεία προέβησαν στην απολύμανση της Γ' κοινότητας, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαρίζονται όλοι οι δημόσιοι χώροι.

Ο ίδιος έκανε παράλληλα έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις για την άρση τους και να μην συνωστίζονται σε πάρκα και παιδικές χαρές, μέρη στα οποία έχει απαγορευθεί όχι μόνο η συνάθροιση αλλά και γενικά η κίνηση.