Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε spin-off εταιρεία του ΑΠΘ η πρώτη επένδυση του TECS Capital Fund

Το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων, που έχει τη Θεσσαλονίκη ως περιοχή αναφοράς, υλοποίησε την πρώτη του επένδυση στη Cyclopt PC

Tην πρώτη του επένδυση στη Cyclopt PC, spin-off εταιρεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το TECS Capital Fund, το οποίο είναι και το πρώτο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Fund) που έχει ως περιοχή αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εστιάζοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων λογισμικού και υλισμικού.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Cyclopt παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ποιότητας λογισμικού - Quality as a Service (μοντέλο SaaS), βοηθώντας τις εταιρείες λογισμικού να αναπτύξουν και να διαχειριστούν προϊόντα λογισμικού υψηλής ποιότητας ευκολότερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Στόχος της Cyclopt, συνεχίζει η ενημέρωση, είναι να προσφέρει μια προσαρμοσμένη ανάλυση 360ο λογισμικού βάσει των ποιοτικών χαρακτηριστικών ISO / IEC 25010, με ελάχιστο κόστος και με ελάχιστη προσπάθεια. Μέσω της δυνατότητας των ομάδων να δώσουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη εμπειρία, η λύση της Cyclopt επιτρέπει στους αλγόριθμους αιχμής να διευκολύνουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού.
 
Η πλατφόρμα της Cyclopt αποτελεί μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία ενσωματώνεται στα μεγαλύτερα online αποθετήρια κώδικα, όπως είναι το GitHub, το GitLab και το BitBucket προσφέροντας στου πελάτες μια σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής λογισμικού και της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
 
Με την επένδυση του TECS Capital, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη σημαντικών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων: ενίσχυση της ομάδας, επιτάχυνση πωλήσεων και επαναλαμβανόμενων εσόδων, εξυπηρέτηση ενός πλούσιου χαρτοφυλακίου γλωσσών προγραμματισμού και μια σταθερή πορεία για διεθνή ανάπτυξη.
 
Ο κ. Σωτήρης Σιάγας, εταίρος του TECS Capital επισήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυσή μας στην Cyclopt ως την πρώτη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του TECS Capital για δύο λόγους: πρώτον, είμαστε πραγματικά πεπεισμένοι ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένη λύση με προστιθέμενη αξία για εταιρείες λογισμικού τόσο για σκοπούς εσωτερικής διαχείρισης και εξοικονόμησης πόρων όσο και για τη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων τους. Για εμάς, η Cyclopt είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί διεθνώς επιτυγχάνοντας σημαντικούς στόχους. Δεύτερον, η Cyclopt είναι σήμερα μια από τις πιο υποσχόμενες εταιρείες στο αναδυόμενο οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης. Είμαστε βέβαιοι ότι η είσοδός τους στηn αγορά κεφαλαίου μέσω της επένδυσής μας θα παρακινήσει και άλλες εξαιρετικές startup και spin-off επιχειρήσεις να εργαστούν σκληρά και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι ανάπτυξης».
 
Ο Δρ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ, CEO της Cyclopt σημείωσε: «Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το TECS Capital για την εμπιστοσύνη στο όραμα της εταιρείας μας καθώς και στο προϊόν μας. Όλοι μας στην Cyclopt ανυπομονούμε πραγματικά για αυτή τη συνεργασία, καθώς τη θεωρούμε σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών μας στόχων. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την επένδυση προκειμένου να επιταχύνουμε την επέκταση της ομάδας μας με ταλαντούχα άτομα, να παρέχουμε ακόμα πιο καινοτόμες υπηρεσίες για την καλύτερη αξιολόγηση της ποιότητας του λογισμικού και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν τη διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικού τους. Επιπλέον, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τη στρατηγική μάρκετινγκ και πωλήσεων, προκειμένου να επεκτείνουμε την πελατειακή μας βάση και να θέσουμε την πλατφόρμα μας σε περισσότερες εταιρείες λογισμικού. Είμαστε σίγουροι ότι το TECS Capital θα είναι ο συνεργάτης μας σε όλη μας την πορεία».
 
Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ευστράτιος Στυλιανίδης δήλωσε: «Ως θεσμικά υπεύθυνος Αντιπρύτανης για τη μεταφορά τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιό μας, θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ την Cyclopt για αυτήν την επιτυχή συμφωνία με το TECS Capital Fund. Η Cyclopt είναι μία από τις πρόσφατες spin-off του ΑΠΘ που αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται στο Ίδρυμά μας, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργεί καινοτόμες λύσεις στον τομέα του λογισμικού και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η επένδυση είναι μια σημαντική απόφαση που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Cyclopt στη διεθνή αγορά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το TECS Capital Fund για την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους μας, στο Πανεπιστήμιο και στις βλέψεις μας με επίκεντρο το μέλλον».