Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Αυτισμός»

Δωρεάν σεμινάριο διοργανώνουν το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν σεμινάριο με τίτλο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Αυτισμός» διοργανώνουν το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του eidikospaidagogos.gr.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Grand Hotel Palace (Αίθουσα «Ολυμπία») και θα διαρκέσει τρεις ώρες (17:30 – 20:30).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: http://www.mitropolitiko.edu.gr/el/special-education-seminar-thess

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής, σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο της ειδικής αγωγής, σε γονείς, σε φοιτητές από αντίστοιχα θεματικά πεδία (ειδική αγωγή, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, παιδαγωγικά, κτλ) και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θεματικές Ενότητες Σεμιναρίου:

1. Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ορισμός, συμπτωματολογία, γενικά χαρακτηριστικά, πρώιμες ενδείξεις, αιτιολογία, διάγνωση)
2. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας-ΔΕΠΥ (ορισμός, τύποι, διάγνωση, κλινική εικόνα)
3. Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (χαρακτηριστικά, συμπτωματολογία, αιτιολογία, διάγνωση)
4. Δημιουργία Εξατομικευμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Εισηγητής:  Φώτης Παπαναστασίου (Ειδικός Παιδαγωγός – Συγγραφέας, Επιστημονικός Σύμβουλος του Τομέα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, eidikospaidagogos.gr)
Στοιχεία επικοινωνίας: Μητροπολιτικό Κολλέγιο, 2310 – 241010