Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένους και εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Κυανούς Σταυρός.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει η Κλινική Κυανούς Σταυρός του Ομίλου Euromedica για τους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 10:00πμ - 12.00μ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (10/9).

Το σεμινάριο, που τελεί υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένους και εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Κυανούς Σταυρός. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών, θα δοθούν οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και θα γίνει παρουσίαση της σωστής και ασφαλούς χρήσης του απινιδωτή. Το Σεμινάριο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Βασική Υποστήριξη Ζωής (B.L.S) Basic Life Support.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας και της αναγκαιότητας της γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η ορθή χρήση τους μπορεί να σώσει ανά πάσα στιγμή μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής, εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν σε ετήσια βάση 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά, όπως εργατικά ατυχήματα, τροχαία κτλ.

Σημειώνεται ότι ως Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, έχει οριστεί το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μια αναπηρία.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ