Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σφύζει από κόσμο το Καπάνι για τα τελευταία ψώνια (video)

Στην αγορά Καπάνι σπεύδουν από το πρωί καταναλωτές για να πραγματοποιήσουν τα τελευταία ψώνια τους για το αυριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στο Καπάνι στη Θεσσαλονίκη, όπου οι καταναλωτές κάνουν τα τελευταία τους ψώνια για το αυριανό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αγορά Βλάβη ή αλλιώς Καπάνι έχει την τιμητική της, μιας και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και οι Θεσσαλονικείς συνδυάζουν τα ψώνια τους με μία βόλτα στο στολισμένο κέντρο.

Μέσα στην παραδοσιακή αγορά, οι καταστηματάρχες έχουν απλώσει την πραμάτια τους στους πάγκους και διατυμπανίζουν τόσο τις τιμές όσο και την ποιότητα των εμπορευμάτων τους, καλώντας τους περαστικούς να ψωνίσουν για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.



Όπως αναφέρουν επαγγελματίες και υπάλληλοι καταστημάτων στη Voria.gr, η κίνηση στην αγορά κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους καταναλωτές να αγοράζουν «ό,τι λείπει» από το γιορτινό τραπέζι. «Δόξα τον Θεό υπάρχει κίνηση σήμερα. Βέβαια ο κόσμος ψωνίζει ό,τι είναι απαραίτητο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος. «Καλά είναι και φέτος. Ευτυχώς ο κόσμος έρχεται και ψωνίζει» σημειώνει από την πλευρά του ο Έντι.

Όσον αφορά τις τιμές στα κρέατα, το κοτόπουλο είναι ο «βασιλιάς» του φθηνού με το κόστος του να κυμαίνεται στα 2 με 2,50 ευρώ το κιλό, ο κόκορας στα 3,5 με 4 ευρώ, η γαλοπούλα στα 5 με 6 ευρώ το κιλό ενώ μία μπριζόλα χοιρινή αγγίζει τα 4,50 με 5,00 ευρώ. Στα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν πάνω κάτω τις ίδιες τιμές, με τα πρώτα να κοστολογούνται στα 6,40 ευρώ το κιλό και τα δεύτερα στα 6 ευρώ το κιλό.