Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της

Συγκέντρωση υπέρ της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι βιάστηκε την Πρωτοχρονιά πραγματοποιούν αριστερές συλλογικότητες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της 24χρονης που βιάστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αριστερές συλλογικότητες στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό και πετούν τρικάκια με συνθήματα κατά των βιασμών και της πατριαρχίας αλλά και κατά των ΜΜΕ.

«Στη Θεσσαλονίκη, γόνοι πλούσιων οικογενειών και επιχειρηματίες της νύχτας βίασαν ομαδικά μια 24χρονη κοπέλα. Ένας εκ των βιαστών παραδέχτηκε την ενοχή του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, γεγονός που μετά διέψευσε λέγοντας πως τον ανάγκασαν να κάνει τη δημοσίευση. Μετά τη μήνυση της 24χρονης αδερφής μας, συνελήφθη ο ένας δράστης, Βασίλης Λεβέντης, συνιδιοκτήτης του ομίλου Coca-Cola στην Ελλάδα) και αφέθηκε αμέσως ελεύθερος χωρίς κανέναν περιορισμό. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα της, ότι, δηλαδή, βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών εν αγνοία της. Τις τελευταίες μέρες, έχουν δημοσιευθεί δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες για βιασμούς, κακοποιήσεις, εξαναγκασμό σε χρήση ναρκωτικών, εκβιασμούς με προσωπικά βίντεο που τραβήχτηκαν χωρίς το άλλο πρόσωπο να το γνωρίζει), όλες απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα υψηλών στελεχών και επιχειρηματιών», αναφέρει μεταξύ άλλων κείμενο της συλλογικότητας "WITCHES FIGHT BACK PSA", το οποίο καταληγει «Στεκόμαστε αλληλέγγυες δίπλα σε όλες τις αδερφές μας που έχουν υποστεί έμφυλη βία και αγωνιζόμαστε ενάντια σε όσα θεωρούν πως οι πράξεις τους μπορούν να παραμείνουν απαρατήρητες και να συνεχιστούν λόγω της κοινωνικής και ταξικής τους θέσης. Δεν θα σωπάσουμε. Βιαστές, μπάτσοι, δικαστές θα μας βρείτε απέναντι σας».