Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών-φοιτητών για καταλήψεις και Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Πορεία διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές και μέλη φοιτητικών συλλόγων κατά της ΕΒΕ, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και των εκκενώσεων καταλήψεων

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές και μέλη φοιτητικών συλλόγων κατά του νόμου 4777 για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση αλλά και την υπό σύσταση Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι συμμετέχοντες, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα, διαμαρτύθηκαν και για τις επεμβάσεις της αστυνομίας στο ΑΠΘ και τις εκκενώσεις των καταλήψεων.

Φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής. Η πορεία, που ακολουθήθηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, κινήθηκε από την Ιασωνίδου προς την Αγίου Δημητρίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού, το Ελευθεριακό Σχήμα Παιδαγωγικού, το Σχήμα στο Μαθηματικό Φέρμα, το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής, το Αυτόνομο Σχήμα Πληροφορικής, το Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Επιστημών, το Ελευθεριακό Σχήμα Δασολογίας και ΦΠ και η Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere.

Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητών ολοκλήρωσαν την πορεία τους μπαίνοντας στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Νέο κάλεσμα για διαμαρτυρία το Σάββατο 1 το μεσημέρι στην Καμάρα.