Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης (vid)

Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Ιερουσαλήμ.

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εξέφρασαν φοιτητές της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Παραλία, παρουσία μελών της παλαιστινιακής παροικίας της πόλης.

Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών, μέλος του δσ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής, Γιώργος Μεταξάς, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και τόνισε πως με τη σημερινή κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν να τερματιστεί η συνεργασία της χώρας μας με το κράτος του Ισραήλ, να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015, να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ και ζητούν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών και τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

Από την πλευρά του, το μέλος της παλαιστινιακής παροικίας, γιατρός Φαϊζάλ, υποστήριξε ότι το Ισραήλ εκμεταλλευόμενο την εκεχειρία επιχειρεί να προσαρτήσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όπως είπε, για να το επιτύχει αυτό, προσπαθεί να εκτοπίσει Άραβες από τα σπίτια τους,γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Χαμάς, με αποτέλεσμα να μαίνονται οι εχθροπραξίες.