Skip to main content

Επεισόδια στις συγκεντρώσεις κατά του lockdown σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Επεισόδια και επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής μετά από διαδικτυακά καλέσματα.

Οι συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ μεριδά εξ αυτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόντουσαν στο σημείο πετώντας βεγγαλικά και πέτρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση κρότου λάμψης.

Στην Αθήνα περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «η μάσκα είναι φίμωτρο». Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν νεράτζια στις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χημικά προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση ενώ έγιναν και προσαγωγές.