Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων ενάντια στον προϋπολογισμό

Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, ο οποίος, όπως υποστήριξαν, στηρίζει τα μεγάλα κεφάλαια.

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον προϋπολογισμό για το 2021 που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή πραγματοποίησαν πριν από λίγο έξω από το Διοικητήριο μέλη εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, ο οποίος, όπως υποστήριξαν, στηρίζει τα μεγάλα κεφάλαια και όχι τους εργαζόμενους.

«Ο προϋπολογισμός έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες μέτρα που έχουνε παρθεί, όχι για την προστασία της υγείας, για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, αλλά για την θωράκιση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων και για το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρός της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Πέτρος Σημάδης.

Ο ίδιος τόνισε πως η δουλειά των εργαζόμενων εξασφαλίζει τα εκατομμύρια των κερδών και τους κρατικούς προϋπολογισμούς και πρόσθεσε πως υπό αυτήν την έννοια τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν «για την υγεία μας, για την προστασία των οικογενειών μας, για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας».

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μην κατατεθεί ο προϋπολογισμός, ενώ έκαναν ειδική αναφορά στο κονδύλι που θα διατεθεί για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο, όπως είπαν, πρέπει να αυξηθεί και όχι να μειωθεί κατά 600 εκ. ευρώ εν μέσω της πανδημίας.