Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο την Τρίτη

Εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης καλούν αύριο Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο καλούν αύριο Τρίτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες της πόλης.

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19.00 το απόγευμα με τόπο συγκέντρωσης στην πλατεία  Αγίας Σοφίας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές, «η προώθηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη αποτελεί μια πρόκληση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και το μαχόμενο εργατικό κίνημα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η προώθηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη αποτελεί μια πρόκληση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και το μαχόμενο εργατικό κίνημα. Βάλλει ευθέως ενάντια στην ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο, προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, και βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία.

Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, απαιτείται άμεση κινητοποίηση για να ανατραπεί το νομοσχέδιο και αυτή η πολιτική κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ και να ανοίξει ο δρόμος για τις εργατικές κατακτήσεις.

Ξεπερνούμε την εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ που υποστηρίζει με τη στάση της την κυβέρνηση, αλλά και το σχεδιασμό αναμονής και ανάθεσης που εφαρμόζει το ΠΑΜΕ. Οργανώνουμε την πάλη μας με κοινή δράση μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για να εκφραστεί η εργατική-ταξική κατεύθυνση μέσα στο εργατικό κίνημα, για την οργάνωση και την κλιμάκωση της εργατικής πάλης.