Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών για αναστολές - «Φουντώνει η πανδημία στη Β. Ελλάδα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους πραγματοποιούν υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης - Τι δηλώνουν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και της 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους πραγματοποιούν υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της σημερινής πανυγειονομικής απεργίας.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε αναστολή, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

«Βρισκόμαστε τόσους μήνες μπεσα στην πανδημία με τον τέταρτο κύμα να φουντώνει ειδικά στην περιοχή μας, τη Βόρεια Ελλάδα, και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση», δήλωσε ο Χρήστος Καραχρήστος, μέλος του δσ της ΕΝΙΘ. Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με πίεση στις κλίνες ΜΕΘ και συγχώνευση κλινικών. «Βλέπουμε συνεχώς μονάδες να μετατρέπονται από απλής νοσηλείας σε μονάδες covid, βλέπουμε κλινικές ενηλίκων να κλείνουν για να εξοικονομήσουν προσωπικό για τις κλινικές covid, βλέπουμε τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε μονοθεματικά.  Οι νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, μετά τη σύσκεψη που έγινε με την κ. Γκάγκα,  αντί να λυθεί το ζήτημα με τις προσλήψεις για τις 18 κλίνες που έχουν μήνες να λειτουργήσουν, το μόνο που μας είπε είναι ότι θα έρθει προσωπικό από αλλά νοσοκομεία της Ελλάδας. Ακόμη δεν μπορούν να λειτουργήσουν κι αυτές οι εννέα που λειτουργούν από τις 18, λειτουργούν με προσωπικό δανεικό, είτε από το Γεννηματάς είτε από αλλά νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.



Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κούτρας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ σημείωσε πως «φέτος η χρόνια είναι ακόμα πιο δύσκολη από πέρσι. Μετράμε ήδη 7.000 αναστολές» και πρόσθεσε πως είναι αναγκαία η «επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τον χειμώνα που έρχεται».



Την ανάγκη επιστροφής όσων υγειονομικών μπήκαν σε αναστολή τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, Στέφανος Χατζηλιάδης. Όπως είπε, μπορούν να εργάζονται κάνοντας δύο τεστ την εβδομάδα και και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.