Skip to main content

Νέα διαμαρτυρία στον Εύοσμο: «Για 11 κρούσματα βάλατε φυλακή 160.000» (φωτο+vid)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες στον Εύοσμο για το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στον δήμο από το περασμένο Σάββατο.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ξεκινώντας από την πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο και καταλήγοντας στο δημοτικό κατάστημα Κορδελιού εκφράζοντας την αντίδρασή τους για το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στην περιοχή από το περασμένο Σάββατο.

Οι κάτοικοι τοποθέτησαν πανό στην είσοδο του δημαρχείου, στο οποίο αναφέρουν ότι "για 11 κρούσματα βάλατε φυλακή 160.000" κατοίκους. Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι τα μέτρα οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό της περιοχή και ζητούν να αρθεί άμεσα το lockdown.

Όπως ανέφερε η Σοφία Ρωμαίου, κάτοικος και ελεύθερη επαγγελματίας της περιοχής, το κατάστημα εποχιακών ειδών που διαθέτει παραμένει κλειστό από την αρχή της πανδημίας, οι κάτοικοι ζητούν διαφάνεια και ενημέρωση για τις αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι ακόμα και ο δήμαρχος ενημερώθηκε εκ των υστέρων. Η ίδια τόνισε ότι ο κόσμος θέλει να μάθει με ποια κριτήρια μπαίνουν περιοχές στο κόκκινο και τόνισε πως το συνεχές άνοιξε κλείσε των καταστημάτων είναι καταστροφικό.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή, παρότι η δημοτική αρχή έχει διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, καταθέτοντας μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, η επιτροπή κατοίκων που έχει συγκροτηθεί κατέθεσε στον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό κείμενο διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητά την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο ενάντια , στην "εγκατάσταση παράτυπων μεταναστών σε οποιαδήποτε έκταση εντός του δημοτικού διαμερίσματος Κορδελιού – Ευόσμου".

Στο ψήφισμα αναφέρουν ότι "δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πολιτική εγκατάστασης των λαθρομεταναταστευτικών ροών μέσα στον αστικό ιστό, δίπλα σε σχολεία και δημόσιους χώρους" και ζητούν "να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη και αιφνιδιασμός. Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τη μεταφορά του μεταναστευτικού προβλήματος εντός του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου που θα αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα για την καθημερινότητα των δημοτών".

Οι κάτοικοι κατέληξαν με πορεία στο δημοτικό κατάστημα Κορδελιού όπου αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο και διαλύθηκαν λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00.