Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση εργατικών σωματείων για τη στήριξη του ΕΣΥ

Τα σωματεία κατηγορούν την κυβέρνησηγια το ότι δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

 Στο Άγαλμα Βενιζέλου πρόκειται να συγκεντρωθούν σήμερα στις 20.00 μέλη εργατικών σωματείων στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Είναι υποκριτικό να μιλά η κυβέρνηση για την ατομική ευθύνη του λαού τη στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο επιστημονικής ενημέρωσης του λαού, όταν για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα οι εμβολιασμοί άρχισαν τώρα, 6 μήνες μετά από τον πρώτο εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει το βάρος της ευθύνης της διασποράς στους ίδιους τους εργαζόμενους, στη νεολαία. Όμως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού εδώ και μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και συνολικά της προστασίας του λαού, αφού αυτά δε χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που καλεί στην αποψινή κινητοποίηση.