Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικών στην Καμάρα(φωτο+vid)

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης ακολουθώντας την οδό Εγνατία στο ρεύμα προς τα δυτικά. Μαζί τους και μέλη του ΜέΡΑ25

Ξεκίνησε η πορεία των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και των αναρχικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα.

Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη καθώς έχουν αγκυροβολιστεί δίπλα από την πορεία.

Αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν φραγμό στη συμβολή της Εγνατίας με την Αγία Σοφία για να αποτρέψουν τη διέλευση των διαδηλωτών οι οποίοι ωστόσο έστριψαν από την Αγίας Σοφίας.

Αντίστοιχο φραγμό έστησαν και στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με Εγνατία αλλά και στην κατεύθυνση προς δυτικά, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν προς τη ΧΑΝΘ

Οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες διαμαρτύρονται και αυτοί από την πλευρά τους για τα εργατικά δικαιώματα, που όπως λένε καταπατώνται συνεχώς.

Φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και της κυβέρνησης.

Νωρίτερα οι συμμετέχοντες στην πορεία είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.

Στο σημείο βρέθηκαν και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που στηρίζουν τον αγώνα των απεργών της οινοποιίας «Μαλαματίνα» όπως και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αλλά και μέλη της ΕΛΜΕ.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και μέλη του ΜέΡΑ25, οι οποίοι μαζί με τη Λαϊκή Ενότητα και άλλες οργανώσεις που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δίνουν το «παρών» αλλά και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι συγκεκριμένοι ξεκίνησαν με πορεία με κατεύθυνση προς δυτικά.

Το παρών δίνουν και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης και Μαρία Απατζίδη καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης. Ταυτόχρονα την πορεία ακολούθησαν και φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα που πρόσκεινται σε άλλα κομμάτια του εξωκοινοβουλίου καθώς και συλλογικότητες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.