Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ (VID)

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τη διέλευση προς το αστυνομικό μέγαρο, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων πέριξ του σημείου.

Έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες φοιτητές ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων για τα σημερινά τεκταινόμενα έξω από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την κινητοποίηση στηρίζουν μέλη εργατικών σωματείων και μαθητές. "Να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι. Είμαστε μαζί σας" αναφέρουν εκπρόσωποι των σωματείων από μεγάφωνο.Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τη διέλευση προς το αστυνομικό μέγαρο, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων πέριξ του σημείου.Υπενθυμίζεται πως νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, επιχειρώντας να διαλύσουν την κατάληψη του κτηρίου, στην οποία είχαν προχωρήσει από νωρίς το πρωί φοιτητικοί σύλλογοι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, 30 άτομα έχουν προσαχθεί.

Σημειώνεται πως η έφοδος των ΜΑΤ έγινε παρουσία εισαγγελέα, μετά από σχετική ενημέρωση από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από καθηγητές του ΑΠΘ καθώς και από πολιτικά κόμματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ