Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό στο ΙΚΑ Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον υπουργό Εργασίας που αναμένεται να επισκεφτεί τη διοίκηση.

Συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφτεί τη διοίκηση στις 10.30, αλλά δεν είχε φτάσει μέχρι τις 11.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Κάμτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας «η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων έγινε με βίαιο τρόπο και ανάποδα. Αντί να γίνει από κάτω προς τα πάνω έγινε από πάνω προς τα κάτω. Και δυστυχώς αυτό συνεχίζεται ακόμα πιο επιτακτικά και μάλιστα θέλουν να υλοποιήσουν το οργανόγραμμα πάσει θυσία και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πράγμα που είναι ανέφικτο. Η ενοποίηση σημαίνει περισσότερες αρμοδιότητες, οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι».

Από την πλευρά της η Γιώτα Κίτσου, γγ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στην Κοινωνική Πρόνοια, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει έναν αντεργατικό νόμο που ουσιαστικά καταργεί κατακτήσεις ετών, όπως οχτάωρο και συνδικαλιστικές ελευθερίες κι όλα αυτά με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. «Οι συνθήκες όλων των εργαζομένων είναι άθλιες, απαξιώνουν το έργο μας. Βλέπουμε ότι έχουν έρθει στον ΕΦΚΑ ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι. Όλα αυτά έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής, αλλά και της κυρίας ασφάλισης», τόνισε.