Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των επεισοδίων στην αντιφασιστική πορεία

Οι δύο συλληφθέντες 28 και 32 ετών παραπέμφθηκαν να δικαστούν τις επόμενες ημέρες - Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια του Σαββάτου πραγματοποιείται τη Δευτέρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες 28 και 32 ετών παραπέμφθηκαν να δικαστούν για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι στη διαμαρτυρία σημειώθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Η δίκη προγραμματίστηκε για μέσα στην εβδομάδα και το δικαστήριο ήρε την κράτηση.

Για σήμερα μάλιστα είχε προγραμματιστεί η δίκη των τριών ενήλικων μαθητών του ΕΠΑΛ Ευόσμου που συνελήφθησαν στα εκτεταμένα επεισόδια της Παρασκευής. Λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη με τους μαθητές να στήνουν οδοφράγματα ενώ μάλιστα έκαναν πορεία προκειμένου να προσεγγίσουν τόσο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όσο και αυτό των Αμπελοκήπων. Για τα ίδια επεισόδια συνελήφθησαν πέντε ακόμα μαθητές, που θα παρεπεμφθούν σε αρμόδιο δικαστήριο λόγω ανηλικότητας.