Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση καλοκαιρινών ρούχων για 67 οικογένειες Ουκρανών

Η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ.

Σε συγκέντρωση καλοκαιρινού ρουχισμού προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να διατεθούν στις οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στην πόλη.

Πρόκειται για 67 οικογένεια και 80 παιδιά που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με τα χειμωνιάτικά τους ρούχα λόγω της περιόδου που αναγκάστηκαν να εγκατάλειψουν την πατρίδα τους και είναι άμεση ανάγκη να εφοδιαστούν με καλοκαιρινά.

Σύμφωνα με τη Διεύυθνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η συγκέντρωση των ειδών θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και από ώρα 10.00 έως 16.00, τις εργάσιμες ημέρες.

«Ένας πόλεμος που θα κρατούσε κάποιες μέρες, κρατάει εδώ και τρεις μήνες.... Οι 67 οικογένειες και τα 80 παιδιά από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στην πόλης μας και ήρθαν με χειμωνιάτικα ρούχα έχουν ανάγκη καλοκαιρινών ρούχων και όχι μόνο.... Θα σας παρακαλούσα εάν έχετε την δυνατότητα να βοηθήσετε στην συγκέντρωση των ειδών», αναφέρει σε μήνυμά του ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι:

- είδη ένδυσης (ρούχα καλοκαιρινά, γυναικεία και παιδικά)

- είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά (γάλα εβαπορέ, κρέμες σε σκόνη, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, πετσέτες μιας χρήσης, σερβιέτες, χαρτί υγείας)

- σεντόνια

- πετσέτες μπάνιου