Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία για τη δολοφονική επίθεση - «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 χθες το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο».

Αίματα από τα θύματα αλλά και υλικά πρώτων βοηθειών των διασωστών που έσπευσαν στην οδό Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου μαρτυρούν τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν μετά τα μεσάνυχτα τρία νεαρά παιδιά, με το ένα τελικά να χάνει τη ζωή του μετά από μοιραία μαχαίρια που δέχθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε σχετικά - Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από οπαδική επίθεση στη Χαριλάου



Η επίθεση έγινε στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μόνο μέτρα από το γήπεδο του Άρη, μπροστά από ένα γωνιακό κατάστημα και δίπλα από τις πολυκατοικίες, ενώ απέναντι βρίσκεται σχολικό συγκρότημα.

Τι λένε μαρτυρίες

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 εχθές το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στη Voria.gr ότι μετά τις 12.30 άκουσε φασαρία. «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν "που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία" και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Ακόμα ένας κάτοικος που μένει στην πολυκατοικία στα σκαλιά της οποίας συνέβη το τραγικό συμβάν αναφέρει στη Voria.gr πως μετά τις 11.30 άρχισε να ακούει μια έντονη φασαρία, σπασίματα και φωνές. «Δεν βγήκα στο μπαλκόνι παρά το γεγονός ότι μένω ακριβώς από πάνω γιατί φοβήθηκα, από τις φωνές κατάλαβα ότι ήταν περίπου δέκα άτομα, με την όλη φασαρία να διαρκεί περίπου μέχρι τις 12.30, μετά από το θυροτηλέφωνο κατάλαβα ότι ένας είχε μείνει πίσω», αναφέρεο χαρακτηριστικά.

«Νωρίτερα είχα ακούσει και ένα αυτοκίνητο να σταματά επί της Πλαστήρα και ένα άτομο να φωνάζει "μπείτε μέσα". Αμέσως μετά όπως λέει ήρθαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ», τονίζει.