Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών για την Παιδεία (φωτο+vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία για τα θέματα παιδείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μαθητές, φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο ΥΜΑΘ ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών και των φοιτητών που ξεκίνησε νωρίτερα από το Άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων καθως και των ΕΛΜΕ.

Φοιτητές και μαθητές φώναξαν νωρίτερα συνθήματα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων για μια σειρά θέματα όπως η τράπεζα θεμάτων, η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η πανεπιστημιακή αστυνομία και με διεκδικήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια με αραίωση των μαθητών και φοιτητών ανά τάξη και την διεξαγωγή δωρεάν rapid test.

Παράλληλα διεκδίκησαν αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Άγαλμα Βενιζέλου, από μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία συμμετέχουν και μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΛΜΕ.

Παράλληλα με τους μαθητές, διαμαρτυρία πραγματοποιούν και μέλη φοιτητικών παρατάξεων ζητώντας την κατάργηση του νόμου Κεραμέως αλλά και της Πανεπιστημιακής αστυνομίας.