Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 35χρονου για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος γυναικών

Μέλη συμμορίας με το πρόσχημα παροχής ιατρικής περίθαλψης σε συγγενικό πρόσωπο υποψήφιου θύματός τους, κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα

Στη φάκα των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε 35χρονος από την Βουλγαρία, μέλος του κυκλώματος, για απάτες με το πρόσχημα παροχής ιατρικής περίθαλψης σε συγγενικό πρόσωπο.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου μετά από καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 35χρονου.

Οι δράστες πραγματοποίησε τηλεφωνική κλήση στην οικία της 85χρονης, όπου άγνωστη γυναίκα, παριστάνοντας την κόρη της και άγνωστος άντρας προσποιούμενος τον αστυνομικό, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν αναφέροντας εμπλοκή της πρώτης σε τροχαίο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ανήλικο άτομο, γι’ αυτό και απαιτούταν η καταβολή χρηματικού ποσού.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, ο 35χρονος άντρας, τη στιγμή που μετέβη εξωτερικά της οικοδομής όπου διαμένει η 85χρονη, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η περαιτέρω έρευνα “έδειξε” ότι, ο δράστης εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης, παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων (1 άντρας – 3 γυναίκες), οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους έως 08-09-2021, συνέστησαν εγκληματική συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.