Skip to main content

Αυτοψία της Voria στην παιδική χαρά όπου ακρωτηριάστηκε η 8χρονη - Η ανακοίνωση του Δήμου

Φωτογραφίες της Voria.gr αποκαλύπτουν φθορές στην παιδική χαρά, όπου η 8χρονη έχασε το δάχτυλό της. Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Κλειστή για λόγους ασφαλείας είναι σήμερα η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, όπου χθες το απόγευμα τραυματίστηκε ένα 8χρονο κοριτσάκι την ώρα που κατέβαινε από την τσουλήθρα, η οποία είναι μέρος ευρύτερης ξύλινης κατασκευής με μεταλλικά μέρη.

Διαβάστε: Πατέρας 8χρονης που ακρωτηριάστηκε το δάχτυλό της: «Το παιδί έλεγε τι εφιάλτη ζω» (video)

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η λαμαρίνα από την κάτω πλευρά έχει ελάχιστα υποχωρήσει με συνέπεια να δημιουργείται ένα κενό με το πλευρικό προστατευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δάχτυλο του παιδιού πιάστηκε ανάμεσα στην εσοχή που δημιουργείται μεταξύ της βάσης και του προστατευτικού με συνέπεια να ακρωτηριαστεί.

Από πληροφορίες της Voria.gr, η παιδική χαρά έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση λειτουργίας και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή έγινε και τεχνικός έλεγχος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου μάλιστα αφαιρέθηκε μια τσουλήθρα καθώς διαπιστώθηκαν ότι υπήρχαν τρύπες στο πλέξιγκλας.

Από την αυτοψία της Voria.gr, στην εν λόγω παιδική χαρά, φαίνεται, όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό υλικό, ότι οι κατασκευές παρουσιάζουν σημαντικές φθορές.

Με δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδη, εκφράζει τη θλίψη του "για το ατυχές περιστατικό" και για το ατυχές περιστατικό και δηλώνει τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια της 8χρονης. 

"Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες.
Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο", αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κυριζίδης και συμπληρώνει: "Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες".

Επιπλέον, σύμφωνα με ανάρτηση που έχει γίνει στην σελίδα Active Thessaloniki στο Facebook, είχε γίνει ενημέρωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την επικινδυνοτητα της τσουλήθρας.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Μετά το τραγικό συμβάν της αποκόλλησης δαχτύλου ενός οκτάχρονου παιδιού στην παιδικά χαρά στην παραλία Θεσσαλονίκης θέλω να ενημερώσω ότι οι αρχές είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις 19/04 για την επικινδυνότητα της τσουλήθρας. Στην εφαρμογή του δήμου Θεσσαλονίκης έγινε η ενημέρωση με αριθμό συμβάντος 83485.»