Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καθαρίζεται μετά τον βανδαλισμό το «Φεγγαράκι» στη Νέα Παραλία

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τόνισε πως η ανταπόκριση του δήμου θα είναι άμεση - Σήμερα ή αύριο αναμένεται να γίνει ο καθαρισμός του «Φεγγαριού».

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να καθαριστεί από τις μουτζούρες το «Φεγγαράκι» στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, το οποίο για άλλη μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων ακόμα και τώρα που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζόιδης, μιλώντας στη Voria.gr τόνισε πως η ανταπόκριση του δήμου θα είναι άμεση. Όπως ανέφερε, συνεργείο θα προχωρήσει στον καθαρισμό του, σήμερα ή το αργότερα αύριο.

Διαβάστε σχετικά Κατάφεραν να βανδαλίσουν και δια θαλάσσης το Φεγγαράκι της Νέας Παραλίας (φωτο)

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης, αρκετές φορές «Φεγγαράκι στην Ακτή» ακόμα και από τότε που τοποθετήθηκε στη θάλασσα, έχει βανδαλιστεί.

Το «Φεγγαράκι» βανδαλίστηκε πιθανότατα με μαρκαδόρο, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν κάποιος κολύμπησε έως εκεί ή διήλθε με κάποιο πλεούμενο προκειμένου να αφήσει το στίγμα του στο γλυπτό.

Σημειώνεται ότι ο βασικός στόχος της τοποθέτησής του 40 ολόκληρα μέτρα μακριά από τη στεριά το 2019 ήταν για να μην μπορούν να το φθάσουν βάνδαλοι, καθώς είχαν προηγηθεί διαδοχικές επιθέσεις.

Το «Φεγγαράκι στην Ακτή», έργο του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη, βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μακεδονία Παλλάς και τις περίφημες Ομπρέλες του Ζογγολόπου.