Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σήμερα ο ποδηλατικός γύρος Λαγυνών - Οι δύο διαδρομές

Η διοργάνωση είναι στη μνήμη του Αριστείδη Μπακρατσά που υπήρξε για τέσσερα χρόνια ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών

Ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Λαγυνών «Αριστείδης Μπακρατσάς» θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου.

Ο ποδηλατικός γύρος διεξάγεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών σε συνεργασία με την κοινότητα Λαγυνών, τον Εθνικό Λαγυνών (Ποδόσφαιρο), τον Εθνικό Λαγυνών (Μπάσκετ) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών.

Η διοργάνωση είναι στη μνήνη του Αριστείδη Μπακρατσά που υπήρξε για τέσσερα χρόνια ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών, που όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, «παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία του ήταν πάντα εθελοντής στις εκδηλώσεις του συλλόγου».

Ο 4ος Ποδηλατικός Γύρος Λαγυνών θα έχει δύο διαδρομές.

Πρώτη Διαδρομή: 1.800 μέτρα – Ώρα εκκίνησης 11.45 – Αυλή Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών

Δεύτερη Διαδρομή: 4.200 μέτρα – Ώρα εκκίνησης 11.45 – Αυλή Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών

Η συμμέτοχη είναι δωρεάν και απαιτεί μόνο τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής. Για τους ανήλικους η αίτηση θα συμπληρώνονται από τον γονέα τους. Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email του συλλόγου politistikoslagina@gmail.com έως το Σάββατο 07 Μαΐου.

Αιτήσεις μπορούν να γίνονται και το πρωί της Κυριακής στο χώρο της εκκίνησης από τις 10.30 έως τις 11.30. Με την αίτηση συμμέτοχης οι ποδηλάτες παίρνουν έναν αριθμό συμμέτοχης βάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, στο τέλος της εκδήλωσης ενός ποδηλάτου, το οποίο είναι προσφορά της εταιρείας του κ. Παντελή Γουνιώτη.

Στον χώρο της εκδήλωσης δηλαδή στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών ο Πανελλήνιος Αυτοκινητιστικός Σύλλογος Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει έκθεση αυτοκινήτων Αντίκα.

Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας θα γίνει διαγωνισμός πέναλτι και διαγωνισμός ελευθέρων βολών.

Όροι συμμετοχής

Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών τους.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή κατάσταση υγείας (οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πριν τον αγώνα στην γραμματεία (για τους ανηλίκους θα υπογράφει ο γονέας ή κηδεμόνας).

Μέτρα ασφαλείας

Σε συνεργασία με την Τροχαία θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις συγκεκριμένες οδούς.

Οχήματα της διοργάνωσης θα προπορεύονται και θα έπονται των γκρούπ των ποδηλατών & πεζοπόρων και εθελοντές θα βρίσκονται καθόλη τη διαδρομή για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των αθλητών.

Κατά τη διάρκεια όλης της διοργάνωσης θα υπάρχει διαθέσιμος γιατρός.