Skip to main content

Γεύσεις από την Κρήτη για 9 μέρες στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα της Κρήτης, καθώς και όλης της Ελλάδας.

Από σήμερα έως και τις 6 Μαΐου θα μπορούν οι Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα και άλλες τοπικές γεύσεις από την Ελλάδα στο περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας'».

Η έκθεση - αφιέρωμα στα προϊόντα της Κρήτης θα περιλαμβάνει εννέα ημέρες γεμάτες από γεύσεις, μουσική, χορό και πολιτισμό με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής να βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έβρος, Σέρρες, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα και όχι μόνο, εμπλουτίζουν την έκθεση και παρουσιάζουν στους επισκέπτες της μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων.

Τα προϊόντα είναι λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα  σοκολάτας, μπάρες δημητριακών, φιλέτα σαλιγκαριών, σάλτσες κα.

Εκτός από τους δεκάδες εκθέτες, που παρουσιάζουν στους επισκέπτες της έκθεσης μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται και δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από όλη την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.



Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ.

Η έκθεση διοργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης- Νεκτάριος Σερμάκης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και του ΕΟΤ.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pagritiaekthesi.gr ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2810 213318, 6932430433