Skip to main content

Κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες-Πρόβλημα με την στελέχωση τμημάτων λόγω καραντίνας.

Με κορωνοϊό διαγνώστηκαν δύο αστυνομικοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως λέει στην Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης, «πρόκειται για δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι την ώρα που αστυνομικοί μπαίνουν σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση, δημιουργείται ζήτημα με την λειτουργία των υπηρεσιών, αφού σε συνδυασμό με τις άδειες, τα τμήματα που πλήττονται από κρούσματα ουσιαστικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Τσαϊρίδης, «όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομική υπηρεσία και σου λένε βάση πρωτοκόλλου δεν μπορεί να έρθει κλιμάκιο να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό τότε προσωπικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Είναι προτιμότερο δηλαδή να βγει η μισή υπηρεσία σε καραντίνα να σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργεί το τμήμα και οι άλλοι μισοί που δεν ήρθαν σε επαφή αλλά μπήκαν στο ίδιο περιπολικό ή την ίδια σκοπιά την επόμενη βάρδια να ζουν με την αγωνία γιατί σύμφωνα με το "πρωτόκολλο" δεν δικαιολογεί έλεγχο

Και μιλάμε για αστυνομικούς οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Μετά ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και έχουμε έξαρση κρουσμάτων....

Απλές διαπιστώσεις

-Τα πρωτόκολλα δεν έχουμε καμία επαφή με την πραγματικότητα

-Οι Αστυνομικοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού και πρέπει να πληρώσουν τα Τεστ».