Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είπε πως έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθεί η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα για τη Γενοκτονία.

Στην αδιάκοπη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλεται για την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για το ζήτημα της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού αλλά και στο να περνά η γνώση στη νέα γενιά αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι πρώτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 1993, στην Ελλάδα, ήταν που αναγνώρισε την γενοκτονία των Ποντίων, ενώ, όπως είπε, ο ίδιος, από τη θέση του ευρωβουλευτή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθεί η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα για το θέμα.

Τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας πρέπει να αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας με τα σύμβολα του χριστιανικού Ελληνισμού όπως η Αγία Σοφία και η Παναγίας Σουμελά λέγοντας πως πρόκειται για μια χώρα με αναθεωρητικούς στόχους που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Κώστας Ζωής, είπε ότι είναι πρώτη φορά που πρόεδρος κόμματος επισκέπτεται τον σύλλογο και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σημείωσε δε ότι το πάγιο αίτημα όλων των ποντιακών συλλόγων είναι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας.

Οι Πόντιοι δώρισαν στον κ. Ανδρουλάκη ένα αντίγραφο της όψης της Παναγίας Σουμελά, ένα cd με ποντιακά τραγούδια κι ένα μπλουζάκι με το σύμβολο G, που αποτελεί το επίσημο λογότυπο της Ποντιακής Γενοκτονίας.