Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση για τον «Τουρισμό στον Δρόμο του Μεταξιού»

Είναι η πρώτη Διεθνής Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του «Δρόμου του Μεταξιού»

Την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΠΟΤ των Ηνωμένων Εθνών UNWTO.

Πρόκειται για την υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που ανέλαβε να διοργανώσει η χώρα μας.

Είναι η πρώτη Διεθνής Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα –και μετά την εκλογή της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού-, αλλά και συνολικά σε ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του «Δρόμου του Μεταξιού».

Στο πλαίσιο της συνάντησης έχει προγραμματιστεί:

·Στρογγυλή Τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών.
·Στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο.
·Ειδική συνεδρία σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας - Ειρηνικού (PATA), για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
·B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων.