Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση κλιμακίου του ΜέΡΑ25 με σχολικές καθαρίστριες στην Καλαμαριά

Τις σημαντικές ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας επισήμαναν εκπρόσωποι των καθαριστριών στα μέλη του κλιμακίου του κόμματος.

Συνάντηση με σχολικές καθαρίστριες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης είχε κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρένα Παπαδοπούλου.

Οι εργαζόμενες στον καθαρισμό των σχολείων ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις που υπάρχουν με την έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς, τονίζοντας ότι παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας.

Το κόμμα στην ανακοίνωσή του καλεί την Πολιτεία και τον δήμο Καλαμαριάς να χορηγήσουν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπει ο νόμος σε όλο το προσωπικό καθαρισμού των σχολείων.

Επίσης ζητά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων να εργάζονται σε συνθήκες πλήρους ωραρίου, καθώς και ι να επανέλθουν πλήρως τα βαρέα και ανθυγιεινά στον κλάδο με μόνιμες οι συμβάσεις καθαρισμού και όχι ορισμένου χρόνου.