Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση στο γραφείο πρωθυπουργού για το Thess INTEC

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς «ThessINTEC”.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ της επικεφαλής του γραφείου Μαρία Αντωνίου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Thess INTEC ΑΕ, Νίκο Ευθυμιάδη.

Ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί το έργο, οι δύο πλευρές συζήτησαν την πρόοδο του έργου.

Διαπιστώθηκε πως ααρά την πανδημική κρίση, οι διαδικασίες τρέχουν με ταχείς ρυθμούς, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί για το χρονοδιάγραμμα.

Η κ. Αντωνίου τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς «ThessINTEC”.

Επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση πως το ThessINTEC είναι ένα έργο κομβικής σημασίας όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά και για ολόκληρη  την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κύτταρο συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος όλων το Thess INTEC ν' αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 2023.