Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συναυλία για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου διοργανώνει διαδικτυακή συναυλία για την κάλυψη των εξόδων.

Την άμεση απόσυρση όλων των διώξεων σε διαδηλωτές και την κατάργηση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων ζητεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για Πρωτοβουλία που συστάθηκε μετά τις συλλήψεις της περασμένης 17ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο κυρίως την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων.

«Διαπράττοντας μια εκδικητική, φασιστική και θρασύδειλη κίνηση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το δικαστικό σύστημα ξεκίνησε να στήνει μια βιομηχανία δικογραφιών και διώξεων ενάντια σε διαδηλωτές, ποινικοποιώντας στην πράξη το δικαίωμα στον αγώνα και τη διαδήλωση» σημείωσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και την κατηγορία σε βάρος του Ηλία Σμήλιου ως «διοργανωτή» της διαδήλωσης της 17ης Νοέμβρη και των υπόλοιπων διαδηλωτών για «διασπορά μολυσματικής νόσου».

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της Πρωτοβουλίας καλούν μαζικά το ερχόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου σε συγκέντρωση «ενάντια στις διώξεις, στα πρόστιμα, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες» στις 12.00 στην πλατεία Αριστοτέλους και σε διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης την ίδια ημέρα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διαδηλωτών/διαδηλωτριών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα ανακοινώνονται στο facebook event της "ΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021: Συγκέντρωση και Συναυλία για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων διαδηλωτών/τριών: IBAN GR5501102230000022300588906