Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνέχιση αιτήσεων για το βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος

Αφορά όσους καταναλωτές αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έως και 31 Οκτωβρίου, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

Συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος σε καταναλωτές με αποσύνδεση από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) (ΦΕΚ Τεύχος Β΄49/ 18-01-2019).

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, έχει επεκταθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 το χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές ΚΥΑ.

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε βάσει της Κ.Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8.2.2018, αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής ως συντονιστή,  έναν του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. και έναν του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Επισημαίνονται επίσης τα εξής:

- Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου.
- Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.
- Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Β. Γεωργίου Α’1, στον 1ο όροφο, και θα παραπέμπονται προς εξέταση στην αρμόδια Επιτροπή.

Για να δείτε τη σχετική νομοθεσία, κάντε κλικ εδώ.

Για να κατεβάσετε την αντίστοιχη αίτηση, κάντε κλικ εδώ.