Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο

Οι εκλογές διεξάγονται στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης - Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση

Συνεχίζονται από το πρωί, για δεύτερη μέρα, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Την ψήφο των 6446 δικηγόρων της πόλης διεκδικούν 13 υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους δέκα κατέρχονται με συνδυασμό υποψήφιων συμβούλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Κυριακή, πρώτη μέρα των αρχαιρεσιών, ψήφισαν 1302 μέλη του Συλλόγου, ενώ σήμερα προβλέπεται το μεγαλύτερο κύμα προσέλευσης στις κάλπες. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να υπάρξει επαναληπτικός γύρος εκλογών, στις 5 και 6/12, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψήφιων προέδρων.

Η θητεία του νέου 25μελούς διοικητικού συμβουλίου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/22) και θα λήξει στο τέλος του 2025.

Οι εκλογές διεξάγονται στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με την τήρηση όλων των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.