Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο για εσωτερική, διεθνή και επενδυτική διαιτησία

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12 – 14, στα λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Τα σύγχρονα προβλήματα της εσωτερικής, διεθνούς και επενδυτικής διαιτησίας πρόκειται να αναλυθούν σε διήμερο επιστημονικό συνέδριο που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12 – 14, στα λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το θέμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πρωτίστως για το νομικό κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις, καθώς ο θεσμός της διαιτησίας αποδεικνύεται συχνά αποτελεσματικός και σίγουρα ταχύτερος από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό η προσέλευση αναμένεται να είναι μεγάλη, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος και την Αθήνα.

Στις ανεπτυγμένες χώρες η διαιτησία συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση διαφορών που προκύπτουν σε διάφορα επίπεδα, ενώ στην Ελλάδα η πρακτική χρησιμότητά του γίνεται φανερή κάθε μέρα και περισσότερο. Με αυτά τα δεδομένα ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΠΕ Αθανάσιος Καϊσης, ο οποίος εμπνεύστηκε και οργάνωσε το συνέδριο –είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του- κατάφερε να βρεθεί στην αιχμή της επικαιρότητας.

Είχε, μάλιστα, και μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα: προσκάλεσε Έλληνες νομικούς, οι οποίοι εξειδικεύονται σε θέματα διαιτησίας στο εξωτερικό και μάλιστα σε ανεπτυγμένες αγορές όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, ενώ θα υπάρχουν ομιλητές από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ