Skip to main content

Κονδύλι 8 εκατ. ευρώ από Γερμανία σε ΜΚΟ για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Ο σύμβουλος της γερμανικής Πρεσβείας είπε ότι προβλέπεται να δοθούν από την Γερμανία στην Ελλάδα, 8 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες μέσα στο 2016.

"Θα πρέπει η ευθύνη για τους πρόσφυγες να μοιραστεί ισότιμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης" ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, ο σύμβουλος εργασίας, υγείας και κοινωνικών υποθέσεων της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ανδρέας Κέρμπαχ.

"Η Γερμανία αντεπεξέρχεται στην ευθύνη της και έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες που έχουν έρθει μέσω της Μεσογείου" τόνισε ο Ανδρέας Κέρμπαχ μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου, που διοργανώθηκε από το γενικό προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη και την γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες που παρέχεται από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Ο σύμβουλος της γερμανικής Πρεσβείας ανέφερε ότι για το 2016 προβλέπεται να δοθούν από την Γερμανία στην Ελλάδα 8 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες τα οποία θα διατεθούν σε 8 γερμανικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και σε δύο διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πάντως, επειδή σημαντικό θέμα για την γερμανική κυβέρνηση, παραμένει η επανένωση οικογενειών προσφύγων, αναμένεται να επισπευσθεί η διαδικασία με την παροχή νομικών συμβουλών μέσω πολλών άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.