Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος για βιασμούς - Προσποιούνταν τον αστυνομικό

Ο δράστης φέρεται να προσέγγισε τρεις γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό - Τις έπεισε να ανέβουν στο όχημά του και τις οδηγούσε σε άλλα σημεία.

Στη σύλληψη ημεδαπού, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους προχώρησε ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους.
    
Πρόκειται για 38χρονο άντρα για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες και στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε οτι, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα 15 – 20 Μαρτίου 2021, προσέγγισε τρεις γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό και αφού τις έπεισε να επιβιβαστούν στο όχημά του με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου, τις οδήγησε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος, οπότε και προχώρησε, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος δρούσε στις Συκιές, ενώ τις γυναίκες φέρεται να τις οδηγούσε στην ευρύτερη περιοχή των Συκεών και της οδού Γιαννιτσών.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι, ο 38χρονος άντρας είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για την οποία είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης μέχρι την υπό όρους αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.