Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον τσάκωσαν να επιχειρεί να αρπάξει ανήλικη στο κέντρο

Απετράπη στο κέντρο της πόλης απόπειρα αρπαγής ανήλικης από άνδρα που φέρεται να την προσέγγισε με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει χαρτομάντιλα

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ένας άνδρας που προσπάθησε να αρπάξει ανήλικο κοριτσάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει χαρτομάντιλα από την ανήλικη, ο άνδρας φέρεται να προσπάθησε να τη βάλει σε διερχόμενο ταξί.

Αμέσως προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και συνελήφθη, ενώ διεξάγεται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και την Υποδιεύθυνση Τμήματος Ανηλίκων.

Ουσιαστική ήταν και η συμβολή της δημοτικής αστυνομίας για την αποτροπή της αρπαγής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, στις 10:40 το πρωί κλιμάκιο Δημοτικών Αστυνομικών που διενεργούσε ελέγχους στην πλατεία Αριστοτελους ενημερώθηκε από πολίτη για προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου αλλοδαπού κοριτσιού επαίτη από ενήλικο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη, σχεδόν αμέσως οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ενήλικο τον οποίο και ακολούθησαν ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Άμεση Δράση, ενώ τετραμελες κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας με μηχανες έσπευσε να τους συνδράμει.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 10:55 επί της οδού Τσιμισκή ο ενήλικος με την ανήλικη είχαν ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από ομάδα δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης, που λάμβανε συνεχώς ενημέρωση από τους δημοτικούς αστυνομικούς.

«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σας. Η εικόνα του γονατισμένου δικυκλιστή της Ομάδας Ζ που προσπαθούσε να ηρεμήσει τη μικρή με την κοπέλα της ΔΑ να της προσφέρει ένα χυμό και νερό μού έμεινε. Σας ευχαριστούμε Λία και Πορφύρη. Και από ολους μας και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που εντόπισε την απόπειρα και μας ενημέρωσε», καταλήγει στην ανάρτησή του ο ίδιος.

Φωτογραφία αρχείου