Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διακινήτρια μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων (φωτο)

Διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 54χρονης, όπου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 1.831 πακέτα τσιγάρων και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στη σύλληψη μιας 54χρονης προέβησαν, σήμερα το μεσημέρι, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 54χρονης, όπου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 1.831 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 198 συσκευασίες καπνού των 50gr έκαστη, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 23.557,00 €.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το  χρηματικό ποσό, τρεις ατζέντες χειρός, ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που περιείχε αναγραφές από αγοραπωλησίες λαθραίων τσιγάρων, καθώς και όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ' Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.