Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μεγαλοοφειλέτρια με χρέη πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Οκτώ εντάλματα σύλληψης και 16 δικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, εικονικά τιμολόγια και φοροδιαφυγή σε Κοζάνη, Γρεβενά, Αθήνα και Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 52χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε πλήθος διωκτικών εγγράφων για μη καταβολή οφειλών στο Δημόσιο.

Πρόκειται για 16 αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Χαλκιδικής και Αθηνών, καθώς και 8 Εντάλματα Σύλληψης κ. Ανακριτή Κοζάνης και κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για τα αδικήματα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, έκδοσης και αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση και της φοροδιαφυγής, που έλαβαν χώρα σε Κοζάνη, Γρεβενά, Αθήνα και Χαλκιδική από το 2004 έως το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν ως διαχειρίστρια σε επιχειρήσεις, αλλά και τη δική της εταιρεία, ενώ το ποσό της οφειλής φέρεται να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Για τα παραπάνω αδικήματα της επιβλήθηκαν στερητικές ποινές της ελευθερίας 48 ετών και χρηματικές ποινές συνολικού ύψους 23.000 ευρώ.