Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άντρας που προκάλεσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ (vid)

Ο άντρας λίγη ώρα μετά το επεισόδιο εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ και προσήχθη, ενώ το βράδυ συνελήφθη.

Συνελήφθη ο άντρας ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης προκάλεσε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η διμοιρία να επιτεθεί στην ομάδα φοιτητών που διαμαρτυρόταν στο σημείο.

Πρόκειται για έναν 48χρονο άντρα, του οποίου η ιδιότητα είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Δείτε: Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΑΠΘ - «Φοράτε παντελόνια ρε;» (vid)

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 16.00, μπροστά από ομάδα φοιτητών που διαμαρτύρονταν έξω από το κτήριο, ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, με άγνωστη μέχρι στιγμής ιδιότητα, προκάλεσε αστυνομικούς των ΜΑΤ ρωτώντας αν φορούν «παντελόνια», κάνοντας, μάλιστα, κίνηση να ακουμπήσει και να τραβήξει την εξάρτυση ενός από αυτούς.

Αμέσως οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και επιτέθηκαν άγρια στην ομάδα φοιτητών που διαμαρτύρονταν στο σημείο και βρίσκονταν πίσω από τον συγκεκριμένο άνδρα, διαλύοντας τους συγκεντρωμένους.

Ο άντρας λίγη ώρα μετά το επεισόδιο εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.